Toch DNA-materiaal Kremers in nieuwe botresten

De botresten die begin augustus werden gevonden in de Panamese jungle bevatten toch DNA-materiaal dat matcht met dat van de Nederlandse Kris Kremers. Dat heeft onderzoeksleidster Bethsaida Pitti bekendgemaakt.

De familie van de Nederlandse is door de Nederlandse politie geïnformeerd over de DNA-match, aldus een woordvoerster van de familie. In een eerder stadium werd er gezegd dat de gevonden botresten niet overeenkwamen met het DNA van Kris Kremers of Lisanne Froon. De botten zouden van een zoogdier, een kind van maximaal een jaar oud en een vrouw die ouder was dan Kris en Lisanne zijn, aldus het Panamese OM.  

De twee Nederlandse vrouwen verdwenen 1 april in Panama. Langs de rivier waar eerder al botresten en een rugzak van het overleden tweetal werden gevonden, zijn ook de nieuwe botresten gevonden. Onder de resten is ook en rib die aan Kremers toebehoorde.

Wat het tweetal is overkomen is nog altijd niet duidelijk, aldus de woordvoerster van de familie. De ouders van Kris Kremers zijn onlangs naar het gebied geweest in een poging daarover meer duidelijkheid te krijgen.