Dieren

Tientallen vogels doodgeslagen in Eindhoven

Twee jongens hebben deze maand tientallen vogels doodgeslagen in Eindhoven. De politie is op zoek naar getuigen. Het tweetal werd op 19 augustus betrapt toen ze op eenden en ganzen aan het inslaan waren aan de Riel.

De eigenaar van de dieren betrapte het duo en rende achter de mannen aan, maar ze wisten te ontkomen. Terug bij het weiland bleken een zwaan, vier ganzen en acht eenden doodgeslagen te zijn. Twee eenden hadden verwondingen aan hun kop. Het is volgens de politie nog niet duidelijk of ze het gaan overleven. Zes eenden kon wegvluchten.

Een toegangspoort en een deel van de omheining zijn gesloopt om op het terrein te komen. Ook werden een freesmachine en een waterpomp vernield. Op vrijdag 15 augustus trof de eigenaar ook al een dode zwaan, drie dode ganzen en drie dode eenden aan. Mogelijk dat dezelfde daders hiervoor verantwoordelijk zijn.

Signalement

Van de twee jongens is het volgende signalement bekend: het gaat om twee blanke jongens, van naar schatting 17 of 18 jaar oud. Beiden hebben een normaal postuur en zijn ongeveer 1.80 meter lang. Eén van hen heeft kort blond haar, droeg een kort zwart T-shirt en een zwarte joggingbroek. De tweede dader heeft iets donkerder blond haar, droeg een zwart ‘leren’ jasje, een zwarte joggingbroek en donkerkleurige schoenen.

Opvallend is dat één van de schoenen van de blonde jongen is achtergebleven in het weiland tijdens de vlucht. Het weiland was erg drassig. Beide daders moeten hierdoor natte of vieze kleding hebben opgelopen. Een ander opmerkelijk detail is dat een van de dader mank liep.

Bekijk vanavond een uitgebreide reportage over de mishandelde vogels bij Hart van Nederland.