Dieren

'Te veel hondenuitlaatservices in Utrecht'

Ophef bij de hondenuitlaatservices in Utrecht. Volgens Staatsbosbeheer komen er steeds meer klachten van recreanten in de bossen en heeft het wild steeds meer last van de loslopende honden. Genoeg reden voor Staatsbosbeheer om het aantal hondenuitlaatservices drastisch te verminderen.

Debby en haar collega’s zijn een groot front aan het vormen tegen Staatsbosbeheer. Volgens haar worden er straks te weinig vergunningen uitgedeeld. Heel veel kleine bedrijfjes worden straks opgeheven hierdoor of moeten verplicht naar een ander gebied. “Ik ben ook bang dat ik straks mijn bedrijfje op moet geven of helemaal opnieuw een klantenbestand op moet bouwen als ik niet ingelood ben.”

Het gaat nu heel gemoedelijk tussen de services. Ze hebben zelfs een gezamenlijke app waar ze met elkaar communiceren. Uiteindelijk zal het losbarsten in een hevige concurrentiestrijd. Er komt ook een overtollig blaf-verbod. Ook zullen ze gecontroleerd worden door BOA’s van de gemeente. “Het is allemaal te gek voor woorden”, aldus Debby