Tbs moordenaar Nicole van den Hurk verlengd

De tbs van de 46-jarige Jos de G. is met een jaar verlengd. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag bepaald.  De man uit Helmond werd vorige maand aangehouden voor de geruchtmakende verkrachting van en moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk in 1995. Zijn DNA vertoont volgens de politie overeenkomsten met sporen die destijds op het lichaam van het meisje zijn gevonden.

Volgens de rechtbank is de kans groot dat de verdachte zich weer schuldig gaat maken aan seksueel agressief gedrag. De man was eerder veroordeeld voor de gewelddadige verkrachting van een wildvreemde vrouw in Valkenswaard in 2000.

Hij woonde op het moment van zijn arrestatie ruim een half jaar zelfstandig buiten de tbs-kliniek vanwege een resocialisatietraject. Volgens de kliniek is hij snel agressief en toont weinig empathie. Zonder behandeling is de kans groot dat hij weer verslaafd raakt aan alcohol, cocaïne en xtc.

Voor de veiligheid van anderen werd de tbs van De G. verlengd. De zaak over deze verlenging stond al gepland toen hij werd gearresteerd voor de moord op en verkrachting van Nicole van den Hurk. Hij zit nu in de gevangenis in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak.