Dieren

Studenten testen anti-stropersdrone in Zuid-Afrika

We zagen de studenten van de TU Delft in Nederland al oefenen, maar de echte test moest toch in Zuid-Afrika plaatsvinden. De studenten willen met een onbemand vliegtuigje neushoorns gaan beschermen tegen stropers.

Het vliegtuigje moet neushoorns en stropers in beeld brengen, zodat hun locaties doorgegeven kunnen worden aan parkwachters op de grond. Zo kunnen de stropers tegengehouden worden en de neushoorns beschermd. De neushoorns worden gedood in Zuid-Afrika, omdat hun hoorns erg gewild zijn in Aziatische landen.

De afgelopen weken zijn de TU-studenten naar Zuid-Afrika afgereisd om hun idee te testen en te promoten. De parkwachters in Zuid-Afrika waren direct enthousiast, zelfs zo enthousiast dat ze het systeem nu verder willen ontwikkelen. Van studententeam van de TU naar een professioneel team dat de neushoornjacht gaat bestrijden.

De studenten zijn na twee intensieve weken weer terug in Nederland, en dus zochten wij ze op. Vanavond in Hart van Nederland een uitgebreide reportage met daarin onder andere de beelden van de tests in Zuid-Afrika.