Spannend: gluren in een bunker!

Voor veel mensen spreken ze tot de verbeelding: de grote betonnen kolossen die door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de Nederlandse kust zijn gebouwd. Van een afstand zien ze er indrukwekkend uit, maar hoe zag het leven daar binnen eruit? In Den Haag is het zaterdag mogelijk om zelf in de bunkers te kijken om te zien hoe de Duitse militairen daar leefden.

In en om Den Haag zijn nog veel bunkers te vinden die als onderdeel van de Atlantikwall zijn gebouwd. Normaal gesproken zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek. Wij namen alvast een kijkje, de reportage is vrijdagavond te zien bij Hart van Nederland.

De familie Van Koot uit IJmuiden kreeg begin april de verrassing van hun leven toen ze een bunker in hun voortuin (!) ontdekten. Bekijk hier de eerste beelden die onze verslaggever maakte en hier de volledige reportage.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te helpen aan het behoud van bunkers in Zuid-Holland? Dan is de stichting Atlantikwall Zuid-Holland opzoek naar jou! Voor meer informatie klik je hier.