Sport

Scheidsrechter met dood bedreigd

Scheidsrechter Gert den Tuinder uit Hoogvliet is zaterdag met de dood bedreigd voor aanvang van de voetbalwedstrijd Rohda’76 – Hermandad. De scheids van Rohda kreeg een brief met daarin een condoleancekaart met daarop de tekst: “Als Rohda vanmiddag niet van Hermandad wint ga je tussen zes plankjes het terrein af”. Dat meldt de club.

De 43-jarige scheidsrechter kreeg op de parkeerplaats bij het uitstappen van zijn auto de rouwkaart in handen gedrukt van een naar schatting 15-jarige jongen. Op de kaart stond de naam van de scheidsrechter en in de brief stond de bedreiging inclusief een doodskist afgebeeld. De jongen rende na het geven van de kaart weg en is tot nu toe spoorloos.

De voorzitter van Rohda Arjan Griffioen betreurt de gebeurtenis: “We hebben er alles aan gedaan om de veiligheid van de heer Den Tuinder voor, tijdens en na de wedstrijd te garanderen. Na afloop van de wedstrijd hebben wij de scheidsrechter de foto’s van de spelerspassen van alle oudste pupillen en junioren laten zien, maar hij herkende geen dader. We weten dus nog niet of het iemand van onze club is”.

Geen incidenten

Na overleg tussen de voetbalclubs, de scheidsrechter en de KNVB is toch besloten om de wedstrijd door te laten gaan. De wedstrijd verliep overigens zonder incidenten en Rohda won uiteindelijk met 2-1.

“Het is natuurlijk betreurenswaardig dat zoiets gebeurt. Wij hopen dat de politie de dader weet te vinden”, aldus de voorzitter. Zowel de scheidsrechter als Rohda hebben aangifte gedaan.