Rutte bezoekt Vietnam met handelsdelegatie

Mark Rutte is voor een officieel bezoek in Vietnam. De premier is maandag en dinsdag samen met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in het Aziatische land. Verder is er een handelsdelegatie van 22 Nederlandse bedrijven.

Het idee achter het bezoek is het verbeteren van de economische en diplomatieke relatie tussen de twee landen. Dinsdag is een bijeenkomst met bestuurders  van een aantal Nederlandse en Vietnamese bedrijven. Nederland is de derde grootste handelspartner van Vietnam en de grootste van de Europese Unie. Jaarlijks wordt voor bijna 3 miljoen euro aan handel gedreven tussen de landen,

De Nederlandse bedrijven hopen vooral op het gebied van water, landbouw, energie en scheepsbouw meer geld te verdienen in Vietnam. Het is dan ook het tweede bezoek van de Nederlandse regering in korte tijd. In december ging minister van Haegen van Infrastructuur en Milieu nog op bezoek in Vietnam. Zij praatte daar over een deltaplan voor een duurzame en veilige ontwikkeling van de Mekong Delta.