Woningen ontruimd om verdacht pakketje Groningen

In een vuilniswagen in de buurt van de rechtbank in Groningen is een verdacht pakketje gevonden. De vuilniswagen staat stil en een aantal woningen zijn ontruimd.

Dinsdagochtend kreeg de politie een telefoontje waarbij iemand vertelde dat er een bom in een container bij de rechtbank zou zitten. Een vuilniswagen met een open bak heeft één van de containers bij het gebouw echter geleegd. Deze staat nu met het verdachte pakketje in de nabijgelegen Nieuwe Boteringestraat. Daar is de omgeving afgezet. Ook huizen zijn ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzoekt het pakketje.

Enkele tientallen zittingen die voor dinsdag gepland stonden, zijn afgelast. Het is nog onduidelijk hoe lang het onderzoek naar de bommelding gaat duren. De meeste medewerkers van de rechtbank zitten in verschillende horecagelegenheden in de buurt van de rechtbank. Een enkeling staat buiten. Hun fietsen en auto’s staan bij het gebouw of in een parkeergarage, maar daar kunnen ze niet bij komen omdat de omgeving is afgezet.