Prostitutie keert terug in Utrecht

De prostituees die vorig jaar moesten vertrekken uit Utrecht krijgen nieuwe werkplekken. De gemeente heeft besloten dat er nieuwe prostitutieplekken komen op de Einsteindreef in de wijk Overvecht, zo is woensdag bekendgemaakt. De nieuwe peeskamers liggen vlakbij de prositutieboten langs het Zandpad die afgelopen zomer ontruimd werden.

De vergunning van de exploitanten werden ingetrokken door de gemeente, omdat zij zich schuldig zouden maken aan mensenhandel en uitbuiting. Daardoor moesten de vrouwen die werkten in de seksboten langs het Zandpad en in de peeskamers in de Hardebollenstraat vertrekken. Dit ging destijds niet zonder slag of stoot. Vloekend en huilend verlieten de vrouwen hun werkplekken.

Waarschijnlijk gaan de 162 nieuwe peeskamers in Overvecht over een jaar open. In de tussentijd komen er 32 tijdelijke werkplekken op het Zandpad. De peeskamers op de Hardebollenstraat mogen weer open, maar er is nog geen exploitant gevonden die de juiste vergunningen heeft. Een voorwaarde voor de heropening van de peeskamers in de binnenstad is dat de vrouwen niet werken tussen 02.00 uur en 08.00 uur. Voorheen mocht dat wel.