Pedofiel blijft vastzitten in Bulgarije

De 46-jarige Nederlander Jerre W, die vorige week in Bulgarije werd opgepakt op verdenking van ontucht met jonge kinderen, blijft vastzitten. De rechtbank in Stara Zagora, in Midden-Bulgarije, heeft zijn verzoek om vrijlating woensdag afgewezen.

W. werd een week geleden door de politie in Stara Zagora aangehouden in zijn hotelkamer. Hij was daar in gezelschap van twee jongetjes van rond de 11 jaar. Waarschijnlijk wilde hij een kinderpornofilm met de minderjarige jongetjes maken, zo melden de Bulgaarse media vorige week.

De man is in 2011 in ons land veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij heeft eind jaren ’90 zijn nichtje en twee jongens misbruikt. Ook zou hij een meisje van 14 hebben aangezet tot ontucht voor een webcam.

Laptop

De laptop van de Nederlander is in beslag genomen en wordt nog onderzocht. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat W. deel uitmaakt van een netwerk.

Vorige week deed Monique Katuin, moeder van een van de eerdere slachtoffers van Jerre W., haar verhaal in onze uitzending.