Ouders boos over wc-beleid basisschool

Ouders van scholieren van basisschool De Jonge Wereld in Den Haag hebben boos gereageerd op een nieuw wc-beleid van de school. Een toiletjuf moet de wc’s schoonhouden, maar dat betekent wel dat de kinderen voortaan moeten gaan betalen voor een toiletbezoek. De ouders hadden niet door dat de nieuwe regeling van kracht werd op….1 april.

De grap van de school is behoorlijk uit de hand gelopen. Ouders hadden gebeld naar school,  de leerplichtambtenaar, het schoolbestuur en zelfs de onderwijsinspectie. Ze kwamen al met allerlei alternatieven, zoals ouders die als vrijwilliger wc’s zouden schoonmaken, knipkaarten en plasspaarpotjes. Sommigen dreigden zelfs hun kind van school te halen.

De basisschool heeft deze grap niet zomaar uitgehaald. Ze willen hiermee aandacht vestigen op het probleem van vieze wc’s op veel Nederlandse basisscholen.

Brieven van boze ouders

 

“Ik ben het er dus niet mee eens. Ik begrijp dat er een tiran rondloopt die dit doet.  Een betaalde wc op een basisschool is toch wel erg bizar.”

“Dat er een oplossing moet komen voor dit smerige en onhygiënische probleem valt niet te ontkennen, maar dit is dus geen oplossing!”

“Mijn kind maakt zich er nu al druk over dat als hij straks zijn geld verliest, hij niet meer naar de wc kan.”

“Even een snelle berekening. Uitgaande van 400 leerlingen kom dat neer op een slordige 30.000 euro. Wat gaan jullie in hemelsnaam met dat geld doen??? Wij zullen als ouders de media en politiek opzoeken. Met geen vriendelijke groet”

Op het laatste bericht heeft de school zich goed aan de grap gehouden door als volgt te reageren:

De school telt slechts 320 leerlingen die gemiddeld 195 dagen per jaar naar school gaan         (gemiddeld 200 – verzuim van vijf dagen per jaar). Kinderen gaan gemiddeld 4,37 keer per dag naar het toilet. Dit komt neer op 320 x 195 x 4,37 x € 0.05 = 13.634,40 euro. Houdt u bij uw contact met de pers en politiek wel rekening met deze correctie.