OPROEP: Frans kasteelhotel Nederlander dicht

De Nederlandse eigenaar van een Frans kasteelhotel in de Ardeche is opgepakt. Hij zou het hotel illegaal hebben gerund. Dat meldt France Bleu.

Op de website van kasteel La Tour in Saint Piereville staat te lezen dat op last van de burgemeester van de plaats, het Chateau La Tour tot nader order gesloten is. Reeds geboekte vakanties gaan niet door en die mensen moeten contact opnemen met hun verzekering.

De meeste gasten van het hotel zijn Nederlanders. La Tour heeft 35 kamers en nog 13 kampeerplaatsen op het terrein. Voor geen van deze kamers en kampeerplekken was een vergunning aanwezig. Verder waren er ook een hoop veiligheidsproblemen: de elektrische aansluitingen zouden niet in orde zijn, de brandalarmen voldoen niet en er waren problemen met de bescherming van het bad. De twaalf medewerkers, alleen in Nederland geworven, zouden ook zwart hebben gewerkt.

Zwartwerkers

Gasten die aankomen bij het kasteel worden weggestuurd. Een aantal van hen is opgevangen bij andere campings en hotels in het dorp. De Nederlander wordt verdacht van onder meer fraude, het ontduiken van (toeristen)belasting en het beïnvloeden van een politieonderzoek. Hij zou geprobeerd hebben een van zijn medewerkers te laten zwijgen in het politieonderzoek.

OPROEP: Hart van Nederland is op zoek naar mensen die onlangs op vakantie zijn geweest naar dit kasteel, of die een vakantie naar La Tour hadden gepland die nu niet meer door kan gaan. Ben of ken jij zo iemand, neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 – 800 77 77 of te mailen naar hart@sbs.nl.