Opnieuw onderzoek in zaak liftdode

Een spoortje hoop voor de 92-jarige Karel de Jong. Er komt mogelijk toch een strafrechtelijk onderzoek naar de dood van zijn zoon Mix de Jong. En dat was waar de hoogbejaarde Karel al die jaren op heeft gewacht. 

De toen 64-jarige Mix kwam twee jaar geleden om het leven in een lift in het appartementencomplex waar hij woonde. Pas na 50 uur werd hij gevonden. De oorzaak werd gezien in een hartaanval. En ondanks alle rapporten over defecten die de lift zou hebben, werd de zaak door justitie stopgezet.

Maar na uitvoerig dossieronderzoek van de Nationale Ombudsman blijken er belangrijke stukken niet door justitie te zijn meegenomen in de zaak. Bijvoorbeeld het feit dat  deze lift niet in gebruik had mogen zijn omdat hij niet was goedgekeurd na een reparatie.

De Nationale Ombudman de zaak onder de loep genomen op verzoek van de vader van Mix. Die kon zich niet neerleggen bij de conclusie van justitie. De ombudsman wil nu dat het Openbaar Ministerie opnieuw onderzoek gaat doen. Het OM laat weten de zaak opnieuw te gaan bekijken.

Zondagavond in Hart van Nederland een interview met vader Karel de Jong.