Open brief ouders Claudia Oskam aan redactie Hart van Nederland

Cor en Nel Oskam, ouders van de vermoorde Claudia, hebben donderdagavond een open brief geschreven aan onze redactie. Dit deden zij naar aanleiding van de de stille tocht voor hun 36-jarige dochter in Zevenbergen en het interview met Jacques en Wanda Beemsterboer. Het echtpaar verloor hun dochter Nadine in 2006 en gaf aan veel steun te krijgen door de destijds georganiseerde stille tocht. 

In het interview met de familie Beemsterboer zei Nadine’s vader Jacques het volgende: “ik hoop ook dat die nabestaanden er dezelfde steun aan ondervinden als wij dat hebben ondervonden. En ook dat ze open blijven staan voor het contact met mensen. Dat is heel belangrijk, dat is heel essentieel. Als je het alleen moet doen dan red je het niet.”

Cor Oskam laat als reactie hierop weten: “wij willen graag de ouders bedanken voor hun steun in deze voor ons extreem moeilijke dagen. Wij willen bevestigen dat de tocht van woensdag ons een enorme steun gegeven heeft, het is altijd goed om bevestigd te krijgen dat je dochter geliefd was en veel bekende en vrienden had wat zo een opkomst doet.”

Ontroostbaar

Claudia’s ouders laten weten dat ze ontroostbaar zijn, maar ook trots op hun dochter. “Diep bedroefd maar sterk gaan wij gezamenlijk de toekomst tegemoet om onze vijf kleinkinderen een goede toekomst te bieden.” Cor hoopt dat er iemand opstaat “die Nederland weer het land maakt van fatsoenlijke mensen met respect en gevoel voor elkaar.”

Cor vraagt onze redactie om dit kenbaar te maken aan Nederland. Ook zegt hij: “na het overwinnen van ons verdriet wil ik strijden voor een ander Nederland. Een paradijs voor kinderen en ouders die de kinderen de waarde van het leven bij brengen en respect voor andere ongeacht ras of kleur en geloof, geen standaardkreten uit Den Haag die nooit iets oplossen.”

In de stille tocht voor Claudia Oskam uit Zevenbergen liepen woensdag 1800 mensen mee. Het lichaam van de moeder van drie kinderen werd afgelopen zondag gevonden. Haar ex-man William R. heeft bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht.