112

Familie Kris Kremers boos om communicatie OM Panama

De familie van de in Panama omgekomen Kris Kremers is boos over het niet communiceren van het Openbaar Ministerie in Panama. Dat heeft de woordvoerder van de familie woensdag bevestigd na berichten hierover in Panamese media. De familie is boos dat de officier van justitie hen niet heeft ingelicht over de gevonden botresten terwijl dit wel zou moeten. De Panamese advocaat van de familie heeft de informatie hierover zelf uit een dossier moeten halen.

Het conflict werd aangestipt door de Panamese advocaat van de familie Kremers Enrique Arrocha, is te lezen in Panamese media. Hij deed dit tijdens een persconferentie in Panama-Stad. Hij was naar de hoofdstad gereisd om het Panamese Forensische Instituut te bezoeken.

“Het duurde heel lang voor we uitsluitsel kregen over het onderzoek naar de tweede serie botresten, daarom had ik het OM gevraagd om mij inzage te geven in het gehele dossier”, legt Arrocha uit in Panamese media. “Toen ik dit dossier inzag, bleek dat de resten allang waren onderzocht en er al een uitslag was. Dit was echter niet aan de familie gemeld.”