'Nolet declareerde erop los'

Eric Nolet, de man die als directeur van Stichting ALS bijna een ton had gestolen, blijkt het wel vaker niet zo nauw te nemen met normen en waarden. Uit declaraties die het AD in handen heeft gekregen blijkt vrijdag dat hij bij een klein dierenpension ruim 1800 euro per week durfde te declareren.

Nolet werd in mei aangesteld om zich bezig te houden met de reorganisatie van een pension in Wassenaar waar slechts tientallen honden en katten werden opgevangen. Een maand geleden moest hij daar weg toen bekend werd dat hij geld had gestolen van de Stichting ALS.

De declaraties bij het pension komen doorgerekend neer op een jaarinkomen van bijna 100.000 euro, dit is meer dan directeur van grotere stichtingen verdienen. Zo laat het AD zien dat onder meer de directeur van War Child (88.000 euro) en Artsen zonder Grenzen (83.000) lagere inkomsten hebben.

‘Niet buitensporig’

Het dierenpension zelf vindt de declaraties van Nolet wel meevallen. “Het is geen buitensporig bedrag”, zegt directeur Marc van Dijk van het pension. Van Dijk was altijd tevreden over Nolet. “De heer Nolet heeft hier ontzettend goed werk verricht. Helaas konden wij niet met hem door nadat hij negatief in het nieuws was gekomen.”

Volgens Van Dijk komt de negatieve berichtgeving door zijn medewerkers. “We zitten in de afwikkeling van het dienstverband van enkele personeelsleden. Als die uit rancune met de pers willen praten, doe ik daar niet aan mee.”

Hierboven is de reportage van 8 oktober te zien, toen ALS bekendmaakte dat hij werd ontslagen.