'Nieuwe botresten Panama snel geïdentificeerd '

Binnen enkele dagen moet duidelijk zijn of de nieuwe botresten die zijn gevonden in de omgeving van Boquete in Panama, van Lisanne Froon en Kris Kremers zijn. Dat zei onderzoeker Diomedes Trejos van het Forensisch Instituut maandag tegen het ANP.

Eerst worden de resten ter plekke bekeken door een patholoog-anatoom om iets over de doodsoorzaak te kunnen zeggen. “Dat duurt ongeveer 20 uur en daarna moeten de resten worden overgebracht naar Panama-Stad”, aldus Trejos. In Panama-Stad wordt vervolgens DNA-onderzoek verricht dat moet bepalen of de resten van Lisanne Froon en/of Kris Kremers zijn. Trejos: “Dat is nu gemakkelijker omdat we al DNA-materiaal van de vrouwen hebben uit de vorige onderzoeken.”

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen op 1 april nabij het wandelpad de Pianista Trail in de omgeving van Boquete in West-Panama. Eind juni werden de eerste resten gevonden waaruit bleek dat ze tijdens hun wandeling om het leven waren gekomen. Het ging om een voet en een deel van een bekken van Froon en Kremers.

Volgens Trejos gaat het nu om zes botresten, waaronder een deel van een schedel. Van de overige resten kon hij niet specificeren wat het was. Het is nog steeds onduidelijk of de vrouwen verdwaald waren of dat er geweld van derden is geweest. De ouders van Kris Kremers zijn in het gebied om daarover meer duidelijkheid te verkrijgen.

ANP