Nederlandse seksbaas opgepakt in Portugal

Een Nederlander (55) is in Zuid-Portugal opgepakt op verdenking van het leiden van een internationaal prostitutienetwerk. Dat meldde Portugese media donderdag. De Nederlander werd al ongeveer een jaar gezocht door de Franse justitie.

De man is in zijn woning in het Portugese plaatsje Boliqueime gearresteerd. Volgens justitie leidde hij het netwerk vanuit Boliqueime en verhuurde hij via internet prijzige prostituees in Parijs, Londen en Amsterdam. De vrouwen zijn niet goedkoop, een avondje met een prostituee uit het netwerk van de man kost 500 euro per uur. De prostituee krijgt de helft en de andere helft verdwijnt in de zakken van het netwerk.

De verdachte heeft mensen voor hem werken die er in de betrokken plaatsen op toezien dat de afspraken worden nagekomen. Nadat enkele van deze medewerkers waren aangehouden in Frankrijk, Engeland en Nederland, verzocht Parijs om uitlevering van de man. Volgens de Portugese politie had de verdachte 200.000 euro op Portugese bankrekeningen staan en lag er 8500 euro en 11.000 Britse pond bij hem thuis. Bij de arrestatie dinsdag zijn ook auto’s, juwelen en computers in beslag genomen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde donderdagmiddag dat een 55-jarige Nederlander is opgepakt in Portugal. Een woordvoerder van het departement kon nog geen uitspraken doen over de beschuldigingen tegen de man.