Nationale Herdenking MH17

Heel Nederland staat maandag stil bij de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne tijdens een Nationale Herdenking. In de RAI in Amsterdam wordt een dienst gehouden die toegankelijk is voor nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

Tijdens de bijeenkomst krijgen nabestaanden de gelegenheid om samen met lotgenoten hun dierbaren te herdenken. Alle namen van de 298 slachtoffers zullen worden opgelezen. Ook spreken nabestaanden en minister-president Mark Rutte en wordt een minuut stilte gehouden.

Het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor zullen de muziek verzorgen tijdens de dienst. Ook zijn er optredens van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace.

Gasten

De herdenking wordt onder anderen bijgewoond door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Daarnaast zijn leden van het kabinet, Kamerleden, buitenlandse ambassadeurs, burgemeesters van gemeenten en zo’n 1600 nabestaanden aanwezig.

Op 17 juli kwamen alle 298 slachtoffers van vlucht MH17 om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

Hart van Nederland staat vandaag uitgebreid stil bij de Nationale Herdenking.

LEES OOK: Het hele dossier over de ramp met vlucht MH17