Mogelijk geen echte winter dit jaar

De winter wil dit jaar maar niet echt komen. Hier en daar is wel wat sneeuw gevallen en er is op sommige plekken ijs te vinden, maar het is zeker geen winter zoals we die gewend zijn in Nederland. Het is zelfs mogelijk dat deze winter de boeken in gaat als De winter die nooit kwam, zo meldt Weeronline.nl vrijdag.

Als februari net zo zacht verloopt als december en januari wordt dit een van de warmste winters ooit. De temperatuur lag tot nu toe gemiddeld op 5,9°C, terwijl 3,5°C normaal is. En zoals het er nu uitziet kunnen we de komende tijd in ieder geval niet op strenge vorst rekenen. Volgende week stijgt de temperatuur naar zo’n 10°C.

De warmste winter ooit gemeten was de winter van 2007. Toen lag de gemiddelde temperatuur op 6,6°C. Deze winter staat vooralsnog op de derde plaats in de ranglijst.

IJsdagen

Er zijn tot nu toe slechts zeven dagen met vorst geweest in De Bilt. Normaal gesproken ligt dit aantal op 24. Het aantal landelijke ijsdagen staat op nul, terwijl er vorig jaar rond deze tijd al 12 landelijke ijsdagen waren geteld.