Milleuregels Utrecht duperen voedselbank

De voedselbank in Utrecht is druk bezig met een zoektocht naar een nieuw vervoersmiddel. Ze kunnen hun huidige busje vanaf 1 januari niet meer gebruiken door een aanscherping van de milieuregels in de Domstad.

De gemeente wil oude, vervuilende busjes en auto’s weten uit de binnenstad. Dieselvoertuigen van voor 2001 mogen het centrum niet meer in. De voedselbank moet het doen met een busjes dat 22 jaar oud is.

Toch willen ze het niet zomaar opgeven bij de voedselbank. Ze hebben het busjes volgeplakt met posters dat ze een nieuwe bus nodig hebben. Op deze manier hopen ze dat ze een sponsor of donateur kunnen vinden die hen aan een nieuwer busje kan helpen.

De gemeente helpt mee

Gelukkig voor de voedselbank, leeft de gemeente Utrecht met ze mee. Wethouder Lot van Hooijdonk van Verkeer liet weten dat de gemeente gaat helpen met het vinden van een oplossing. “Hoe we het op gaan lossen weten we nog niet, maar we zullen er alles aan doen om te voorkomen dat ze hierdoor gedupeerd raken.”

Om de negatieve gevolgen van de nieuwe regelgeving te voorkomen, probeert de gemeente ook gedupeerde ondernemers te helpen.