Meisje (17) ontsnapt na ontvoering uit kofferbak

Een 17-jarig meisje is vrijdagochtend in het Limburgse Sevenum ontsnapt nadat ze door een onbekende was ontvoerd onder mogelijke dreiging van een vuurwapen. Ze wist onderweg uit de kofferbak te ontsnappen. Ze is wel gewond geraakt omdat ze tijdens de kidnapping werd geslagen door de ontvoerder.

Het meisje werd op de Goenjeweg van haar fiets getrokken door een man met een bivakmuts op. Ze werd in de kofferbak geduwd. Het zou volgens getuigen om een donkerkleurige Renault Scénic, met ook nog een vrouw erin, gaan.

Ze wist ter hoogte van de Romerweg te ontsnappen. De auto stond even stil en ze wist via de achterbank uit de auto te springen en kon snel in een andere auto stappen om zichzelf in veiligheid te brengen.

Onderzoek

De politie heeft trekt alle tips na die binnenkomen over de ontvoering. Verder is de plek waar het meisje was ontvoerd, afgezet voor forensisch onderzoek. Rechercheurs gaan ook nog met het meisje zelf praten in de hoop meer over de toedracht te weten te komen. Dit doen ze pas als het meisje in het ziekenhuis is behandeld aan haar verwondingen.

In het onderzoek wordt ook meegenomen dat een soortgelijk incident zich een paar weken geleden in Nijmegen heeft voorgedaan. Toen probeerden twee mannen om een een meisje van 17 en man van 20 te ontvoeren.