Mannen met bivakmutsen benaderen jeugdspelertjes Bussum

Jeugdspelers van de Bussumse voetbalclub BFC kunnen niet meer gerust naar huis fietsen na hun training. In de buurt van club zijn de afgelopen weken meerdere voetballertjes agressief benaderd door mannen met bivakmutsen en andere gezichtsbedekking. Dat heeft het bestuur van BFC via de website bekendgemaakt.

De mannen sloegen toe op het moment dat de spelertjes naar huis fietsten. Ze werden gedwongen te stoppen en kun kostbaarheden af te geven. De daders, die telkens toe hebben geslagen op de kruising van de Meerweg met de Groot Hertoginneklaan, zijn niet enkel uit op kinderen die alleen fietsen. Zij hebben ook groepjes benaderd en hen uit elkaar gehaald.

Volgens de club is het de daders nog niet gelukt iets buit te maken, omdat de kinderen geen kostbaarheden bij zich hadden. Ondanks dat er niets gestolen is, zijn de jongens erg geschrokken. Er is melding gedaan bij de politie van deze gevallen.

Roepen en schreeuwen

De club adviseert spelers geen kostbaarheden mee te nemen naar de training en niet alleen naar huis te fietsen. “Indien zich een dergelijke, bedreigende situatie voordoet, is het van belang dat de groep bij elkaar blijft en tracht zoveel mogelijk de aandacht te winnen (roepen, schreeuwen) van omwonenden en voorbijgangers.”