Sport

Manchester verwelkomt Van Gaal

Louis van Gaal is woensdag in Manchester verwelkomd door zijn nieuwe werkgever. De trainer gaat aan de slag bij de Engelse topclub Manchester United.

De 62-jarige Amsterdammer was sinds zondag terug in Nederland na het WK voetbal in Brazilië. Hier presteerde de coach ver boven vewachting met het Nederlands elftal. Hij veroverde de derde plek door onder meer uittredend wereldkampioen Spanje met 5-1 te verslaan en thuisland Brazilië met 3-0.

Donderdag wordt Van Gaal officieel gepresenteerd als de nieuwe coach van Manchester United. Een dag later vertrekt hij met de selectie naar de Verenigde Staten voor een oefentournee.

Nederlandse fans

De komst van Van Gaal zorgt niet alleen in Manchester voor hooggespannen verwachtingen. Bij de United-supportersvereniging in Nederland hebben ze er ook alle vertrouwen in dat het een mooie periode gaat worden.

“Het afgelopen seizoen was geen goede voor United, het kan er dus sowieso alleen maar beter op worden”, aldus Ron Snellen, voorzitter van de Nederlandse supportersvereniging.