Man verdacht van misbruik 400 kinderen

Een 40-jarige Amsterdammer heeft zo’n 400 kinderen seksueel misbruikt via de webcam. De man is een half jaar geleden al gearresteerd, maar de zaak is niet eerder naar buiten gebracht. Vrijdag werd een voorbereidende zitting gehouden in de zaak tegen verdachte Michel S.

Er is omvangrijk onderzoek gedaan naar de man. Tot nu toe zijn 56 van zijn slachtoffers geïdentificeerd. Er is tot dusver vijf keer aangifte tegen hem gedaan. De slachtoffers van S. zijn zowel meisjes als jongetjes en de meesten zijn tussen de 12 en 14 jaar oud. Hij heeft geen fysiek contact met hen gehad.

S. heeft zijn slachtoffers gevonden in verschillende chatrooms. Hij zette de kinderen aan tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam. Hij dreigde daarna deze beelden op internet te zetten of door te sturen naar bekenden van het slachtoffer.

Buitenland

De man heeft niet alleen in Nederland slachtoffers gemaakt. Het onderzoek strekt zich ook uit naar België, Spanje en de Verenigde Staten.

De eerste melding over S. is gedaan in 2012. In april 2013 begon het onderzoek te lopen nadat zijn woning en computer waren doorzocht.

Bron: ANP/Redactie