Man vast voor 45 zeker misdrijven

De politie heeft zondagmorgen in een hotel in het Limburgse Valkenburg een man aangehouden die in de afgelopen maand in Limburg zo’n 45 misdrijven zou hebben gepleegd.

De 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij wordt verdacht van meerdere oplichtingszaken en verduisteringen in restaurants en hotels in de regio. Daarnaast zou hij volgens de politie 25 diefstallen en drie overvallen in de regio hebben gepleegd.

Afgelopen vrijdag mailde de politie de 87.000 deelnemers aan Burgernet in Limburg met het verzoek om informatie over de verblijfplaats van deze man. Zondagochtend kreeg de politie na een oproep door een wijkagent een tip over de verblijfplaats van de man.

Verhoor van de verdachte kan volgens een woordvoerder mogelijk nog meer zaken aan het licht brengen. Bij zijn oplichtingspraktijken zou de man vaak de smoes gebruikt hebben dat zijn auto defect was. Hij zou dan geld voor een reparatie gevraagd hebben of een telefoon om mee te bellen. Vervolgens ging hij er met telefoon of geld vandoor.