112

Maandag weer vliegtuig vanuit Charkov naar Eindhoven

Maandag rond 16.00 uur zal er opnieuw een vliegtuig met slachtoffer van de vliegramp in Oekraïne vanuit Charkov naar Eindhoven vliegen, zo meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Net zoals bij de vorige aankomsten van de slachtoffers in Nederlands zal er een ceremonie volgen, vergelijkbaar met de voorgaande aankomsten. De colonne van lijkwagens zal via de snelwegen A2 en A27 naar Hilversum vertrekken. Hoeveel slachtoffers er naar Eindhoven gevlogen worden is niet bekend gemaakt.

Forensisch experts hebben de afgelopen dagen een deel van het rampgebied uitgekamd. De vondsten op de rampplek zijn met een koelwagen naar Charkov gebracht en worden daar momenteel aan een forensische check onderworpen voordat ze in het vliegtuig worden geladen. Het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, geeft zondagavond een persconferentie over de laatste ontwikkelingen.

Na aankomst in Hilversum zullen forensische onderzoekers direct beginnen met identificeren van de slachtoffers. Zodra een slachtoffers is geïdentificeerd, wordt direct en eerst de familie geïnformeerd. Dit kan snel gebeuren, maar soms ook weken of zelfs maanden duren.