LTO wil maatregelen voor boycot Rusland

De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) pleit voor maatregelen om de gevolgen van de Russische boycot op te vangen. Dat is maandag gebleken na overleg met ondernemersorganisatie VNO/NCW, MKB Nederland en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Het overleg is volgens de LTO “zeer constructief verlopen”. “Er is inzicht gegeven over de gevolgen van de boycot. We gaan deze week nog met elkaar aan de slag om de exacte schade te bepalen. Dat dit een veelvoud is van de vooraf geschatte 500 miljoen euro, is duidelijk”, aldus LTO-voorzitter Albert Jan Maat. Hierbij zijn de gevolgen van de lange termijn volgens Maat nog niet eens meegerekend.

Maat vervolgt zijn verhaal: “Tot nu toe is vooral de kortetermijnschade in beeld gebracht. Hierbij bleek dan sommige producten al te maken hebben met een prijsdaling van 75 tot 80 procent.” LTO Nederland heeft er bij Economische Zaken op aangedrongen om maatregelen te treffen om extreme prijsdalingen van met name tomaten, paprika’s, uien en champignons te voorkomen.