Lichaam vermiste Margaretha (80) gevonden in Tsjechië

Het lichaam van de vermiste Margaretha van Beenen is woensdag in een bos in Tsjechië gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag laten weten nadat donderdag uit onderzoek as gebleken dat het om de vermiste vrouw gaat.

Haar dochter, de 55-jarige Nadja B., zit sinds 8 juni vast. Zij wordt verdacht van ontvoering van haar moeder met de dood tot gevolg en voor het wegmaken van het lichaam. Het lichaam is gevonden na een verklaring van de dochter.

Het OM vermoedt dat Nadja een financieel motief had voor het laten verdwijnen van het lichaam van haar moeder. De vrouw wordt ook verdacht van heling van kentekenplaten. Uit het onderzoek is gebleken dat zij gestolen Poolse kentekenplaten heeft gebruikt op haar auto nadat zij het lichaam van haar moeder in Tsjechië had achtergelaten. Op deze manier probeerde ze te voorkomen dat ze werd getraceerd door de politie en aangehouden zou worden.

Vervolg

Nadja moet volgende week, op 14 augustus, weer voor de rechtbank verschijnen, waar over haar voorarrest wordt beslist. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk behandeld worden omdat het onderzoek eerst moet worden afgerond.

Nadja en haar moeder waren sinds 13 mei vermist. Ze waren met de auto vertrokken, waarbij het vermoeden bestond dat ze naar Duitsland waren gegaan. Het lukte de familie niet om contact te krijgen met het tweetal. Zowel de familie als de politie maakten zich zorgen, ze waren bang dat hen iets was overkomen.