Ouders vermoorde Nadine vertellen verhaal aan leerlingen

Op 2 december 2006 werd de 20-jarige Nadine Beemsterboer op beestachtige wijze doodgestoken door haar ex-vriend Gerald O. Woensdag vertellen de ouders van Nadine bij de Vlinderrots, een speciaal monument opgericht monument voor geweldslachtoffers, het verhaal aan vijftig leerlingen van de Tweemaster in Hoorn.

“Mam, ik bel je zo terug!” Dat waren Nadines laatste woorden. Op 2 december 2006 lokte de toen 34-jarige Gerald O. zijn ex-vriendin naar zijn woning in Amsterdam-West. Hij wilde met haar praten. Nadine beëindigde haar relatie met O. een paar maanden eerder.

Gerald had in zijn woning op diverse plekken messen verstopt om Nadine aan te kunnen vallen. Kort nadat zij de woning binnen kwam, stak O. haar met 33 messteken dood. Na geld opgenomen te hebben met haar pinpas, gaf de man zichzelf aan bij de politie in Amsterdam. O. werd een jaar later veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Nadines ouders waarschuwden haar eerder om niet te gaan. Ze luisterde niet, omdat ze vond dat O. geestelijke steun verdiende.

Bekijk hieronder items die we eerder maakten over deze zaak.