Leden No Surrender vastgelegd tijdens schietpartij

De politie heeft videobeelden vrijgegeven waarop te zien is dat No Surrender-leden betrokken zijn geweest bij een wildwest-schietpartij in Eindhoven. Bij de schietpartij, die plaats vond op 4 oktober, zijn zeven mannen betrokken. De politie heeft de beelden vrijgegeven omdat nog gezocht wordt naar vijf van hen.

Op de beelden is te zien dat twee auto’s parkeren voor een villa aan de Médoclaan. Als een man uitstapt en naar het hek loopt, komen twee mannen vanuit het huis op het geblaf van een waakhond af. Hierna ontstaat een woordenwisseling en vervolgens worden wapens getrokken. Daarna komen nog meer mannen aangerend en wordt op elkaar geschoten.

Een aantal mannen draagt zwartleren hesjes met het logo van motorclub No Surrender op de rug. Het is niet bekend of bij de schietpartij gewonden zijn gevallen. De politie heeft toch nu toe twee leden van de motorclub herkend en is nog op zoek naar de identiteit van de andere vijf mannen. Een 34-jarige man uit Helmond is aangehouden. De politie wil niet zeggen of het gaat om een lid van de motorclub.

Chauffeurs

De mannen reden in een Audi A3 en een Vito-bestelbus van Mercedes-Benz. De politie gaat er vanuit dat behalve de daders, ook de chauffeurs van de Audi A3 en de Mercedes bestelauto erbij betrokken zijn.

Ook is er volgens de politie een kans die een van de betrokkenen zich heeft laten behandelen aan verwondingen die hij bij de schietpartij opliep. Mensen hebben mogelijk gewonde mensen in de omgeving gezien.

Signalementen

Dader 1: Hij doet de eerste verkenning. Hij draagt zwarte kleding, een zwart petje en lijkt een baardje te hebben. Op het eind van de beelden wordt er van dichtbij op hem geschoten.

Dader 2: Dat is de kale man die snel komt aangerend. Als hij na het eerste schot omkeert, is een vest van No Surrender te zien met tekst erop.

Dader 3: Hij krijgt het aan de stok met de waakhond.

Dader 4: Hij draagt een volledige No Surrender-outfit. Met getrokken vuurwapen rent hij op het hek af en schiet richting de man in het blauwe trainingspak.

Dader 5: De vijfde man vlucht meteen de bosjes in als het schieten begint.

Mensen die meer weten over de zaak of een van de daders herkennen, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.