112

'Kris en Lisanne niet door honger omgekomen'

De ouders van de in Panama omgekomen Kris Kremers denken niet dat hun dochter is gestorven aan de hongerdood. Dat meldt de Telegraaf.

De afgelopen dagen reconstrueerden zij met lokale gidsen en hulpverleners de tocht die hun dochter samen met Lisanne liep op de dag van hun verdwijning. Anders dan steeds verondersteld gingen de twee meisjes veel eerder naar boven en bereikten zij op 1 april al rond een uur ’s middags de top van de zogeheten Pianista trail.

De meiden keerden niet via hetzelfde pad terug, maar namen een route over de top verder de jungle in. Op de top fotografeerden zij elkaar. Het einde van de dag probeerden zij via hun telefoon alarm te slaan, zo blijkt uit inmiddels geanalyseerde telefoongegevens.

Uit de eigen reconstructie blijkt volgens de ouders van Kris ook dat de meisjes al ver voor het oversteken van een gevaarlijke rivier in de problemen zijn gekomen. “Wij komen tot de conclusie dat verdwalen of een ongeluk niet waarschijnlijk is”, aldus de ouders van Kris tegen de Telegraaf. Hans en Roelie Kremers geven vandaag in Panama een persconferentie waar ze hun bevindingen nader toelichten.