KPN schrapt 1500 tot 2000 banen

KPN schrapt tussen nu en 2016 nog eens 1500 tot 2000 banen. Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend. Een eerdere ontslagronde kostte al 4650 arbeidsplaatsen. De nieuwe ingreep moet leiden tot een aanvullende kostenbesparing van 300 miljoen euro.

Ondanks de bezuinigingen van de afgelopen jaren leed KPN het afgelopen jaar onder de streep opnieuw een verlies, al was dat met 108 miljoen euro wel ruim de helft kleiner dan in 2012 (263 miljoen euro). De omzet daalde met een 14 procent tot 2,06 miljard euro. De resultaten zijn exclusief die van E-Plus, de Duitse dochter die KPN voor ruim 8,5 miljard euro wil verkopen aan Telefónica Deutschland.

Vooral de inkomsten uit mobiele telefonie stonden onder druk, net als die in de zakelijke markt. Daar stonden goede prestaties tegenover uit de verkoop van vaste telefonie, internet en televisie aan consumenten thuis, aldus KPN.

Sterk fundament

Aan het verlies van klanten en marktaandeel is volgens KPN wel een einde gekomen, mede dankzij de forse investeringen die het bedrijf de laatste jaren heeft gedaan in zijn netwerk en producten. “We hebben nu een sterk fundament gelegd en verwachten dat de financiële resultaten stabiliseren richting het eind van het jaar 2014”, zei topman Eelco Blok.

Bron: ANP