Politiek

Krol: De Kamer haalt mij onderuit

Tweede Kamerleden halen Henk Krol onderuit, zo beweert het in opspraak geraakte boegbeeld van 50Plus zelf tegen Nu.nl. Ook met oud-medewerkers van de Gay Krant ligt hij overhoop. “Liefde kan omslaan in haat, daar had ik iets aan moeten doen.”

In het interview met Nu.nl gaat de homocoryfee en oud-hoofdredacteur van de Gay Krant in op de aantijgingen aan zijn adres van oplichting. Sinds Krol voor 50Plus de Kamer in ging, krijgt hij beschuldigingen naar zijn hoofd geslingerd. Zo zou de oud-hoofdredacteur gelogen hebben over de oplage van zijn noodlijdende Gay Krant, gesjoemeld hebben met subsidiegeld en met de zogenoemde ANBI-status van de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Die status maakt giften aftrekbaar, maar bleek achteraf helemaal niet door de Belastingdienst te zijn afgegeven.

De geplaagde politicus bracht zijn 50Plus-partij de Tweede Kamer in en stond al snel hoog in de peilingen. In oktober 2013 vertrok hij uit de Kamer, na publicaties over misstanden bij de Gay Krant. Toen hij september dit jaar terugkeerde in de Kamer schoot zijn partij gelijk omhoog in de peilingen. Maar met zijn terugkeer begon het gedonder over misstanden, leugens en gesjoemel opnieuw. Zaterdag spreekt Krol het congres van 50Plus toe.