Dieren

Het wonder van Nuis: Streepje de kat

Ze wordt al “het wonder van Nuis” genoemd. Streepje, de langharige kat van de familie Ruigrok in het Groningse dorp. Twee weken lang zat ze vast in een gierput, maar ze heeft het overleefd en is weer thuis bij haar familie.

De Jan Ruigrok en zijn familie waren ten einde raad, hun kat Streepje was inmiddels al twee weken vermist. Ze hadden waarschijnlijk in hun achterhoofd de hoop al opgegeven om hun geliefde poezebeest nog levend en wel terug te zien.

Jos was maandag aan het werk bij de brandweer toen er een melding binnenkwam van een kat die vastzat in een gierput. Hij is er met zijn collega’s heengesneld en kwam er tot zijn eigen blijdschap en verbazing achter dat de kat in de gierput zijn eigen Streepje was.

Terug naar huis

Ze wisten het beestje uit zijn benarde situatie te bevrijden en Jos nam de vieze pluizenbal mee naar huis. Zijn dochter Julia kon haar geluk niet op toen ze Streepje weer zag.

Streepje moet wel over een enorme overlevingsdrang beschikken, ze heeft het al die tijd volgehoouden met een muisje dat ze had opgegeten.