Hartje Zomer: Koken op de camping

In onze serie ‘Hartje Zomer’ elke dag een persoonlijk verhaal. Woensdag is onze verslaggever Pieter de Graag gaan koken op de camping.

Iedereen zegt als heel gezond te eten op vakantie, maar op de camping blijkt dat de eetgewoonte toch stiekem niet heel gezond is. Net vandaag eten de campinggasten frietjes en een pannenkoek.

Volgens restauranteigenaar Estée Strooker kun je ook op de camping best een simpele, lekkere en gezonde maaltijd maken.

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet van +/ 200 gram per stuk;
  • 2 grote aardappels;
  • 1 eetlepel crème fraiche;
  • 50 gram belegen geraspte kaas;
  • 1 ei;
  • 1 bosje dille;
  • 100 gram spinazie;
  • 1 citroen;
  • 100 gram Hollandse garnalen.

 

Als vleesalternatief kun je ook 2 kipfilets met 4 plakken ontbijtspek, een bosje tijm en 2 teentjes knoflook gebruiken.

Bereiding

Scheur vier gelijke rechthoekjes aluminiumfolie. Was de spinazie grondig zodat het overtollige zand eraf is. Rasp of snijd de aardappel fijn en hak de dille fijn. Meng de geraspte aardappel en dille samen met de kaas, crème fraiche en het eitje. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout. Maak daarna een baaltje van de aardappelmix en vul de vellen aluminiumfolie met een baaltje van deze mix. Bedek de aardappels met een goede hand spinazie.

Besprenkel de kabeljouwfiles met peper en zout en leg ze boven elkaar op de spinazie. Leg er een plakje citroen op en besprenkel dit pakketje met was olijfolie voordat je de pakketjes dichtvouwt. Leg de pakketjes in een goed verhitte grillpan en dek de pan af. Laat het geheel een kwartiertje gaarkoken.

Vouw de pakketjes open en strooi er wat garnaaltjes overheen. Garneer het gehaal daarna met een schepje crème fraiche en een takje dille. Eet smakelijk!