Google investeert groots in Nederland

Google is flink aan het investeren in Nederland. Het bedrijf gaat een enorm datacentrum bouwen in de Eemshaven en heeft een miljoen dollar geschonken aan Science Center NEMO in Amsterdam.

Minister Henk Kamp maakt dinsdag officieel bekend dat er een enorme datacentrum gaat komen van de Amerikaanse technologiegigant. Dit levert de provincie Groningen 100 tot 200 nieuwe banen op. Google is al jaren op zoek naar een geschikte locatie voor de opslag van vele nieuwe servers.

Het centrum wordt zo’n 70 voetbalvelden groot. Het is qua grootte vergelijkbaar met het datacentrum dat Microsoft in het Noord-Hollandse Middenmeer aan het bouwen is. De twee grote datacentra, en bijbehorende investeringen, zetten Nederland op de kaart op het gebied van technologie.

NEMO

Google heeft de donatie aan NEMO maandag laten weten. Het geld moet gebruikt worden om talent voor wetenschap en techniek te stimuleren op de basisschool, vooral op het gebied van probleemoplossend vermogen en ICT-vaardigheden.

“We hebben een grote behoefte aan technici. Deze samenwerking met Google biedt perspectief voor de samenleving en het bedrijfsleven, maar nog belangrijker: het biedt de mooiste kansen voor deze kinderen”, zegt staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.