Goed eerste jaar voor Babyhuis

Het veelbesproken Babyhuis in Dordrecht is vrijdag exact een jaar open. Het huis is een noodoplossing voor wanhopige vrouwen die tijdelijk niet voor hun kinderen kunnen zorgen.

Barbara Muller kwam met het idee, ze kon direct op veel weerstand rekenen van onder meer Jeugdzorg en de gemeente. Toch wist ze haar plan door te zetten, en een jaar later blijkt dat ze de juiste keuze heeft gemaakt. Het huis is een groot succes. Ze wist zo’n 15 uithuisplaatsingen van kinderen te voorkomen door de inzet van Babyhuis-moeders.

Een van de moeders die blij is met het bestaan van het huis, is de 19-jarige Tisha. Zij is een maand geleden bevallen van haar dochter Janice. In haar eigen woning was het niet goed mogelijk voor Tisha om haar kind op te voeden vanwege een stressvolle thuissituatie. Ze kon gelukkig terecht bij het Babyhuis en kan daardoor haar moederschap combineren met haar studie. “Het gaat goed met me, ik zie mijn toekomst zonnig in.” De vader van Janice is ook blij met de tijdelijke opvang van zijn vriendin en dochter. Ze hopen binnenkort een een huisje te vinden en een mooi bestaan op te bouwen.