112

Gewonden bij woningbrand Amsterdam

Bij een brand in een woning aan de Bernard Loderstraat in Amsterdam zijn vanmorgen twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

De bewoner van de woning liep bij de brand ernstige brandwonden op en een van de bovenburen ademde een aanzienlijke hoeveelheid rook in. Beide zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Rond 7.30 vanmorgen kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er zwarte rook uit de portiekwoning kwam. Bij aankomst bleek er een forse brand te woeden in de keuken en de slaapkamer op de eerste etage. De bewoner van de woning wist uit het raam te klimmen.

Hij liep ernstige brandwonden op. Vijf bovenburen zijn door de brandweer met de ladderwagen van het balkon gehaald. Zij konden door de hoeveelheid rook in het portiek niet meer via de trap naar buiten. Een van hen had een aanzienlijke hoeveelheid rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Onderzoekers van TBO zullen in de loop van de dag onderzoek doen naar de oorzaak.