Sport

Geleense ijshockeyclub vecht voor voortbestaan

IJshockeyclub de LACO Limburg Eaters heeft voor het einde van deze week 85.000 euro nodig om het seizoen uit te kunnen spelen en is dus is naarstig op zoek naar sponsoren. Het bestuur noemt het ‘een bijna onmogelijke taak’ om dit enorme gat op te vangen. Het is de derde keer in amper twee jaar tijd dat de sponsoren worden oproepen om geld in de club te steken.

IJshockey is een ontzettend populaire sport in Noord-Amerika, maar in Nederland wil het maar niet vlotten met de sport. De eredivisie telt nu 5 ploegen, waaronder ook het Belgische Herentals. Maar nu de Eaters vechten voor hun bestaan zijn dat er binnenkort misschien nog maar 4. De Eaters proberen snel geld bij elkaar te krijgen om in ieder geval dit seizoen gezond uit te kunnen spelen. En daarbij is werkelijk alle hulp welkom en de tijd dringt!

Naast het aanspreken van sponsoren is er ook een crowdfundingsactie gestart. Volgende week zijn de laatste wedstrijden en maandag wordt er een definitief besluit genomen. Inmiddels hebben ook de sponsoren van eredivisionist de Eindhoven Kemphanen aangegeven dat de stekker eruit gaat op het moment dat er nog maar vier clubs over zijn. En als dat gebeurt is het einde van de eredivisie in ons land nabij.