Gehoor 7 mensen beschadigd door vuurwerk Hilversum

Zeven mensen hebben met oud en nieuw gehoorbeschadiging opgelopen doordat zij bekogeld werden met zwaar vuurwerk. Dat heeft de politie maandag naar buiten gebracht. De slachtoffers volgen allemaal een opleiding tot geluidstechnicus.

Het groepje stond net na 0.00 uur op de Koninginneweg in Hilversum toen iemand vanaf het balkon van een woning een stuk zwaar vuurwerk naar hen gooide. Het ontplofte midden in de groep. Verschillende mensen liepen door het vuurwerk kleine wondjes op. Later bleek echter dat de enorme knal het gehoor van de zeven mensen beschadigd heeft. Twee van hen hebben zeker blijvende gehoorschade. De andere vijf worden nader onderzocht om vast te stellen of dit bij hen ook het geval is.

De politie heeft onderzoek gedaan in een huis aan de Koninginneweg en heeft meerdere mensen gehoord. Nu is het onderzoeksteam ook op zoek naar getuigen van de bekogeling. Mogelijk hebben mensen het incident gefilmd. Iedereen die meer weet over deze explosie wordt verzocht contact op te nemen met de politie.