Geen boobytraps woning Hoensbroek

De verwarde man uit het Limburgse Hoensbroek heeft geen boobytraps achtergelaten in zijn woning. Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio donderdagochtend laten weten.

Er was in de nacht van woensdag op donderdag door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie uit voorzorg een robot naar binnen gestuurd om de woning te controleren. Er bleken zich geen explosieven in het pand te bevinden. De woning wordt donderdagochtend verder leeggeruimd.

Tientallen omwonenden konden woensdagnacht niet thuis slapen. Donderdagochtend mogen zij terug naar hun woning om wat spullen op te halen.

Woensdagmiddag rond 14.30 uur schoot de bewoner van het pand aan de Ridder Hoenstraat meerdere keren naar buiten. Ook in de woning werden schoten gelost. Volgens de politie raakte daar niemand gewond. In eerste instantie wilde de verwarde man niet uit de woning komen.

Uiteindelijk hield de politie de verdachte om 16.15 uur buiten op straat aan. Hij bleek zichzelf met een bijtende vloeistof te hebben overgoten, mogelijk apaan of zoutzuur. Hij is ernstig gewond geraakt maar wel bij kennis. De politie heeft hem gearresteerd. In zijn woning had de man mogelijk een chemisch laboratorium. Of het daarbij om een drugslab gaat, is nog niet duidelijk. Apaan en zoutzuur zijn grondstoffen voor amfetamine.

Bekijk hierboven het filmpje van woensdag.