Garage zet ID autodief op Facebook

Een autobedrijf in Genderen is slachtoffer geworden van een autodief. Een man heeft een auto tijdens een proefrit meegenomen. De garage heeft een foto van het identiteitsbewijs van de man online gezet.

Juryan J. kwam zaterdag al langs bij autobedrijf Thur, hij had interesse in een zwarte Audi A4-stationwagen. Hij liet zijn eigen auto ook zien, omdat hij deze wilde inruilen. Maandag kwam hij weer terug, hij wilde een proefrit maken in de auto. Rond 16.50 uur reed hij weg voor “een korte proefrit”. Een medewerker maakte zich zorgen toen hij rond sluitingstijd, een uur later, nog niets had gehoord. Ze dachten eerst dat hij misschien een lekke band had.

Hij kwam er later achter dat het niet op pech gaat, maar om een autodiefstal. De auto was om 17.50 uur bij een tankstation in Giessen gezien. De bestuurder heeft hier getankt zonder te betalen, de groene handelaarskentekenplaten waren inmiddels al van de auto afgehaald. Eigenaar Arie Thur maakt zich zorgen, hij is bang dat de auto gebruikt gaat worden voor criminele activiteiten.

Mensen die meer weten over de man, of de auto hebben gezien, kunnen contact opnemen met Arie thur via 0416-351156.