Filmpjes voor dochtertjes ernstig zieke man gestolen

In het huis van Sanne en Samir in Hoorn is afgelopen weekend ingebroken. Meerdere spullen zijn meegenomen, wat op zich al erg naar is. De dieven hebben echter ook iets meegenomen van onschatbare waarde: filmpjes die de ernstig zieke Samir heeft opgenomen voor Sanne en hun twee jonge dochtertjes Lynn en Yora.

Kort nadat Sanne en Samir elkaar zeven jaar geleden leerden kennen, werd hij getroffen door een hersentumor. Hij werd met succes geopereerd, maar moest lang revalideren en kon maanden niet praten. Gelukkig is hij volledig hersteld en in 2010 is hij zelfs genezen verklaard. “We waren blij en gelukkig. We zijn in 2011 getrouwd, hebben in 2012 onze eerste dochter Lynn en in 2013 onze tweede dochter Yora mogen verwelkomen”, vertelt Sanne. Kort na de geboorte van Yora ging het echter mis. Samir kreeg weer klachten en kreeg vlak voor kerst te horen dat hij weer een hersentumor had.

De artsen vertelden Sanne en Samir dat het om een zeer agressieve tumor ging en dat Samir na de operatie mogelijk nooit meer zou kunnen praten. Daarom besloten ze dat Samir filmpjes op zou nemen voor Sanne en zijn dochtertjes, zodat zij een boodschap van hem zouden hebben voor later. “Hij heeft er veel tijd en energie in gestopt om dit een mooie en goede boodschap te laten zijn. Je wilt toch iets meegeven voor als ze later groot zijn”, zegt Sanne.

Eerste lach

De filmpjes werden echter gestolen voordat iemand ze heeft kunnen zien. Dieven sloegen toe toen Samir na de operatie in het ziekenhuis lag. Sanne sliep met de meisjes bij haar ouders omdat zij wel wat extra ondersteuning kon gebruiken in deze moeilijke periode. De inbrekers bleken een fototoestel en de rode Sony Handycam waar de filmpjes van Samir op stonden mee te hebben genomen. Sanne: “Ik had voor de operatie geen tijd om de bestanden nog over te zetten naar de computer. Verder staan er nog meer persoonlijke dingen op: de eerste lach van onze dochter Yora en de eerste keer zwemmen met beide meisjes.”

Samir is vorige week geopereerd en kan wat woorden zeggen, maar het kost hem enorm veel moeite. Of dit ooit beter wordt, weten de artsen niet. Sanne wil de filmpjes van haar man dan ook enorm graag terug. Ze hoopt dat de dieven beseffen hoe belangrijk de bestanden voor haar en haar gezin zijn. De andere gestolen spullen mogen de inbrekers wat haar betreft houden, als ze de geheugenkaartjes uit de camera’s maar terugsturen: “Stuur ze op naar ons, doe ze in de brievenbus of wat dan ook! We willen zo graag onze filmpjes weer terug!”

Mensen die weten waar de rode Sony Handycam en het fototoestel zijn worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900-8844 of anoniem 0800-7000) of met onze redactie (hart@sbs.nl / 020-8007777).