Feyenoorders via illegaal circuit in vak FC Utrecht

De groep Feyenoordsupporters die zondag voor onrust zorgde in het familievak van FC Utrecht, is aan kaarten gekomen via het illegale circuit. Dat meldt FC Utrecht maandag. Volgens de club toont dit aan dat het kaartverkoopsysteem waarmee landelijk gewerkt wordt door clubs niet waterdicht is. “Hier wordt grondig onderzoek naar gedaan”, aldus FC Utrecht.

De club zegt het vreselijk te vinden dat (jonge) supporters van FC Utrecht gedupeerd zijn door toedoen van de Feyenoorders. “Wat een feest had moeten worden, is voor hen een vreselijke ervaring geworden. Een typisch voorbeeld van hoe de goeden onder de kwaden moeten lijden”, zegt FC Utrecht.

De wedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord verliep zondag erg onrustig. Zo’n 120 Feyenoorders zaten in het familievak van de Utrechters en begonnen daar te rellen. Met behulp van de ME is een deel van het vak leeg geveegd. Voor veel gezinnen was de wedstrijd inmiddels goed verziekt en zij besloten op te stappen. De Feyenoorders konden vervolgens de wedstrijd afkijken in het familievak, weliswaar omringd door ME’ers.

Veiligheidsoverwegingen

FC Utrecht laat weten dat de eigen supporters uit veiligheidsoverwegingen weggestuurd werden. “Het verwijderen van de groep Feyenoordsupporters bracht teveel risico’s met zich mee.”

Gedupeerden die aanwezig waren via scholen en amateurverenigingen zijn donderdag uitgenodigd voor een bijeenkomst in Stadion Galgenwaard om met FC Utrecht over het voorval te praten.