Gezondheid

Feyenoord helpt Hartstichting

Nederland heeft 200.000 burgerhulpverleners nodig die kunnen helpen met het reanimeren van mensen met een hartstilstand. Voetbalclub Feyenoord helpt de stichting met het vinden van de deze hulpverleners. De spelers kregen daarom dinsdag een reanimatiecursus.

Elke seconde telt als iemand een hartstilstand heeft, als iemand binnen zes minuten wordt gereanimeerd verdubbelt de overlevingskans. De reanimatietraining werd gegeven door Ed Pouwels, een Feyenoord-fan in hart en nieren. Zijn vader overleed op 14 november 1971. Ze zaten samen bij de wedstrijd Feyenoord – FC Twente toen zijn vader een hartstilstand kreeg, hulp kwam te laat en hij overleed onderweg naar huis.

Ed zet zich sindsdien in voor de reanimatietrainingen en vroeg zijn idolen in Rotterdam-Zuid om te helpen, en met succes. Met de slogan “Hand in hand.. Voor het leven” zetten de Kuipbewoners zich in voor de stichting. Op de linker mouw is ook een logo van de Hartstichting te zien met het getal 200.000 erbij, om aan te geven hoeveel extra helpers nodig zijn.

Vanavond meer hierover om 22.30 uur in Hart van Nederland op SBS6.