Politiek

Fans willen niet dat Feyenoord naar Kiev gaat

Feyenoordfans proberen op iedere mogelijke manier te voorkomen dat hun club naar Kiev af moet reizen voor het Europese duel met Zorya Luhansk. De Rotterdammers moeten tegen de club uit Oost-Oekraïne spelen in de voorronde van de UEFA Europa League.

Een van de supporters, Jeroen de Wit, heeft een open brief aan minister-president en mede-Feyenoordfan Mark Rutte gestuurd met een dringende oproep om te helpen.”Alstublieft meneer Rutte! Doe iets! Want ook u wilt toch niet dat een Nederlandse club over een week midden in een conflictsituatie aan het voetballen is?! Dan kunt u, als minister-president van Nederland, toch ook niet uitleggen aan all Nederlanders en andere mensen in de wereld!? Als minister-president van Nederland én supporter van Feyenoord!

Feyenoord had al besloten dat fans niet mee mochten, omdat dit te gevaarlijk is. De Wit snapt dan ook niet dat het voor de spelers niet te gevaarlijk is. Verder denkt hij dat echte diehard fans alsnog het vliegtuig naar het Oost-Europese land zullen pakken. De Europese voetbalbond UEFA had al besloten dat de Europese wedstrijden van Zorya niet meer in Luhansk zelf gespeeld mogen worden. Luhansk ligt op 30 kilometer van de Russische grens, midden in het conflictgebied.