112

Familie Kremers: NFI moet dossier aan Panama geven

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zou de onderzoeksresultaten moeten vrijgeven aan de Panamese autoriteiten. Daarvoor pleit de familie van Kris Kremers maandag.

“Wij doen een persoonlijk verzoek aan aan de onderzoekers van het NFI om de resultaten van het onderzoek dat in Nederland plaatsvindt, zo snel mogelijk vrij te geven en kenbaar te maken aan de autoriteiten in Panama.”

De Panamese advocaat van de familie Kremers, Enrique Arrocha, doorzocht de afgelopen dagen het volledige dossier over de twee omgekomen studentes. Hij kwam er hierbij achter dat de Panamese onderzoekers nog altijd wachten op de resultaten van het onderzoek in Nederland.

DNA van Kris

Afgelopen weekend werd bekend dat de stoffelijke resten die eind juli zijn gevonden DNA-materiaal van Kris Kremers bevat. Opvallend genoeg liet de advocaat van de familie Kremers vlak voor het weekend nog weten dat de eerder gevonden resten niet van Kris of Lisanne waren. “Ze zijn van ‘een zoogdier’, een kind van maximaal drie jaar oud en een oudere vrouw.

Kris Kremers en Lisanne Froon raakten op 1 april vermist. Na een lange zoektocht werd eind juni bekend dat stoffelijk resten die waren gevonden in Panama van de twee studentes bleek te zijn.