Gezondheid

Ereduel voor oud-Spartaan met alzheimer

Lucky Ajax en de Sparta Legends nemen het woensdag tegen elkaar op in een voetbalwedstrijd voor het goede doel. De teams met bekende oud-spelers spelen als eerbetoon aan oud-profvoetballer Wout Holverda. Hij heeft te kampen met Alzheimer en het geld dat wordt opgehaald gaat ook naar Alzheimer Nederland.

Holverda mag een echte Spartaan worden genoemd. Hij speelde van 1978  tot 1984 bij de Rotterdamse club. In 136 wedstrijden wist hij 56 keer het net te vinden voor de Kasteelheren. Andere oud-Spartanen stonden dan ook in de rij om mee te spelen om Wout te eren.

Ook voor Ajax staan een hoop bekende namen op het veld. Zo staat tweevoudig Europees keeper van het jaar, Edwin van der Sar onder de lat. Verder zijn de broers Rob en Richard Witschge, Aron Winter en Mister Ajax himself, Sjaak Swart, aanwezig.

Wout Holverda

De erewedstrijd is een initiatief van het Leidsch Dagblad in samenwerking met voetbalclub Rijnsburgse Boys. De wedstrijd ter eren van de Leidenaar zal ook op het veld van de Topklasser worden gespeeld.

Aanleiding hiervoor is een verhaal over de voormalige aanvaller in voetbaltijdschrift Voetbal International. Zij spraken met de 55-jarige Holverda. “Sparta is mijn club, ik zou er graag naar toe gaan. Maar ik heb geen idee hoe ik er moet komen. Iemand zou me moeten ophalen en thuisbrengen, dat is voor mij de enige manier om ze te zien spelen.”

Vanavond om 22.30 uur is de reünie van Wout Holverda met zijn oud-ploeggenoten te zien in Hart van Nederland.